20. února 2009

Soud v Brně? Fraška

Tak si říkám, že bychom nakonec mafiánovi Íčkovi měli zaslat děkovný dopis. Nejenže nám poskytl celonárodní reklamní kampaň zcela zdarma (pardon, z kapes daňových poplatníků, ti však poprvé od roku 1989 zaplatili za něco, z čeho v budoucnu budou mít jednoznačný prospěch), ale ještě zesměšnil sám sebe a své parlamentní kumpány, když se ukázalo, že neexistuje jediný pádný důvod ke zrušení Dělnické strany!

A co navíc, pro ČT24 se stalo brněnské správní řízení s DS hlavní událostí dne - to by pouze týž den museli zastřelit Baracka Obamu, aby se tato zpravodajská relace věnovala něčemu jinému, že neváhala celý proces odvysílat v přímém přenosu. Tak tomu říkám pokrok a Íčko si teď dozajista drbe svou prořídlou kštici a hned druhý den při parlamentním zasedání vyhlásil výjimečný stav, coby pokus o nejapný žert jak zakrýt svou nekompetentnost.

Předseda Tomáš Vandas stranu obhajoval sám, ale nakonec nepotřeboval prakticky nic ze svých osobních podkladů. „Důkazy“ o protistátní činnosti strany byly natolik směšné a ubohé, že nejenom vyvolaly smích přítomných v sále, ale i samotní novináři, jako vždy naprogramováni nenávistnými pocity od svých kosmopolitních zaměstnavatelů, zírali údivem, co že se zde děje za absurdní frašku!

Tomáš Vandas ve své závěrečné řeči posléze upozornil soudní porotu, že nesmyslný návrh o rozpuštění strany musí přítomný soud smést se stolu, pokud si chce zachovat nestrannost a serióznost, a dále pak všechny přítomné ujistil, že název nám vzít mohou, názory však nikoliv!

Ať již konečný verdikt soudu, který byl odročen na 4. března, dopadne jakkoliv, DS bude slavit přinejmenším morální vítězství! Celý národ se mohl na vlastní oči přesvědčit, že nikoliv My, ale Systém je největším zlem pro tuto zemi. I to přiměje občany k zamyšlení, komu dát při evropských a následných parlamentních volbách svůj hlas.


Petr Kříž