8. srpna 2010

Povodňové hyeny v akci


Českou republikou se opět valí velká voda. Na severu Čech si záplavy vyžádaly již nejméně čtyři lidské životy. Mnozí se snaží pomáhat v zatopených oblastech, jiní se bohužel snaží na této přírodní katastrofě vydělat a přiživit.

Podle informací médií skupina lidí rabovala v městě Frýdlant, které se z velké části ocitlo pod vodou. Jak dokazuje fotografie pořízená náhodným svědkem, jednalo se o skupinu místních cikánů. To jsme se ale ze zpráv sdělovacích prostředků, které v rámci boje proti údajnému rasismu a diskriminaci raději údaje o etnické příslušnosti těchto lidských hyen nesdělují, nedozvěděli. K dalším případům rabování došlo prý také například v Chrastavě a údajně i na jiných místech.

Chování různých individuí, která se snaží zbohatnout na cizím neštěstí, je odporné. Zamlčování skutečné identity tohoto odpadu společnosti nikomu a ničemu nepřispěje. Každý takový parazit musí být tvrdě potrestán. A je naprosto jedno, zda se jedná o příslušníka majority nebo menšinového etnika. Každému měřme stejným metrem.
Věřím, že členové a příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se v rámci svých možností zapojí do pomoci v postižených oblastech. Do podobné neutěšené situace se může v budoucnu dostat každý z nás. Buďme solidární s těmi, kteří dnes naši pomoc potřebují, a tvrdě odsuďme zrůdy, které je neváhají v zájmu vlastního obohacení okrádat a olupovat.

Petr Kotáb

Petr Kotáb