29. prosince 2010

Zamyšlení

      nad poděkováním a odchodem lékařů. Téma, které v těchto dnech obchází naši zem ve všech sdělovacích prostředcích. Na třetinu lékařů v ČR se usmyslelo podat výpovědi ke konci roku a hromadným odchodem z lékařství chtějí dát najevo, jak špatně se mají.
      Můj osobní názor k tomuto jejich naprosto svobodnému jednání, na které mají samosřejmě ze zákona nárok, však nenechal dlouho čekat k vyjádření.
Položil bych pánům doktorům několik pádných argumentů přímo k nohám. Jistě všichni z vás, milí lékaři, jste až zhnuseni bídou, kterou v tomto společenství musíte třít s nouzí. Mačkáte se ve dvacet let starém Favoritovi na rezavých a sjetých kolech. Vaše téze, že bude následovat vysoké nebezpečí ohrožení lékařství a zdravotní péče u nás, pokud vám nebude vyhověno v požadavcích na nehorázné výplatní částky, má zhruba stejnou váhu, jako kdyby číšníci ze všech hospod tvrdili, že kdyby nebrali 50.000 měsíčně, bude ohroženo točení piva pro hosty. Přitom máte všichni z vás možnost zvážit, zda se nepřesunout k nějaké mnohem výnosnější profesi, než ve které máte kvalifikaci. V obecném zájmu platí a to je, prosím, pravda, že lékař je prostě zaměstnanec, pracovník (slovy dnešní doby -socka), jako my všichni ostatní a proto česky má "držet hubu a krok" a nic mu není do toho, jakým způsobem je financována organisace, která ho platí a už teprve ne to, jak funguje. Toto platí stejně tak i pro všechny.
      Regulační poplatek je výsměchem všem, kteří si ze zákona pplatíme zdravotní pojištění a málo kdo z nás obdrží vystavený doklad o zaplacení onoho poplatku od praktického soukromého lékaře. Tím pádem mu akorát přispějeme na jeho vůz BMW,ale to si již mnozí z nás neuvědomí. Všichni odchozí do jednoho neustále omýlají, jak je jejich práce podhodnocena. Ale to je se týká všech zaměstnanců, tedy každého z nás!

       Takže vážení lékaři, klidně si jděte.Stejně nikdo nikam  nepůjde a ještě se budou klepat strachy, jestli je vůbec nemocnice vezmou zpět do práce. A vy odvážnější a jazykově vybavení, si běžte zkusit, co to je dělat např.v Německu auslandera. Bydlet na ubytovně a mít plat jako turecký doplňovač zboží v německém Lidlu. Pokud skutečně někdo z vás odejde, po velmi  krátké době se většina vrátí jako zpráskaní psi a ještě budou prstíčkem hrabat, aby je vzali do nemocnice v nějaké Horní Dolní Lhotě.