Řidiči si v Mostecké ulici zkracují cestu zákazem


 2.11. 2011 Na stále se opakující nešvar upozornili Naše Jablonecko čtenáři. Řidiči si na křižovatce Podhorské a Mostecké ulice v Jablonci nad Nisou neustále zkracují cestu. Místo do přikázaného směru na zhruba 100 metrů vzdálený kruhový objezd často jezdí vlevo do zákazu.

„Chci na to upozornit, protože je tam jasně daná značka přikázaný směr vpravo, ale řidiči, kteří jedou dolů od kina, to nerespektují. Každou chvíli tam vidím jet někoho doleva," vysvětlil Petr, obyvatel Jablonce nad Nisou.

Dopravní situaci na místě zmapovalo také Naše Jablonecko. Po dobu asi deseti minut, které redaktor u křižovatky strávil, vjela doleva hned tři auta.

Řidiči si tímto manévrem zkracují cestu zhruba o dvě stě metrů. Objížďku přes nedaleký kruhový objezd dopravní specialisté vymysleli proto, aby se v Podhorské ulici netvořily kolony.

Dříve byla na místě zábrana, která řidičům nedovolila jezdit doleva. Tu už ale město odstranilo. „Zábranu jsme tam dávali asi před rokem, a bylo jasně řečeno, že je tam na přechodnou dobu. Než si řidiči zvyknou, že se doleva nesmí. Zábrana tam byla několik měsíců, pak jsme ji dali pryč. Původně tam ani neměla být," řekl vedoucí jabloneckého dopravního oddělení Jan Vojíř.

Lidé, kteří jezdí na křižovatce doleva, tedy porušují předpisy. A musí se připravit na to, že mohou od policistů dostat pokutu.

 

Další články