Kdo je v ČR opravdu diskriminován?


 4.11. 2011 „Romové během oběda rabovali autoservis“, „Útočníci zničili večerku v Jablonci. Šlo o Romy, tvrdí napadená obsluha“, „Vimperk trápí potíže s Romy. Lidé se bojí dalšího Šluknova.“ Toto jsou nadpisy tří článků, které jsem včera dopoledne během krátké chvíle zaregistroval při pročítání internetového zpravodajství. Je to jenom náhoda nebo máme v České republice opravdu závažný problém?

     Mnozí cikáni samozřejmě křičí, že jde o rasismus a diskriminaci, že gádžové taky kradou, tak proč by tedy nekradli a neloupili i oni. Lidé, kteří žijí v místech, kde bydlí větší počet cikánů, zase říkají, že problém s cikány tu je a nikdo ho neřeší. Kde je tedy pravda?
     Pravda je taková, že kriminálního jednání se nedopouštějí pouze cikáni. Nikdo netvrdí, že je tato činnost pouze jejich výsadou. Někteří omezení jedinci ale přesto odsuzují a nadávají na DSSS, protože údajně háže všechny cikány do jednoho pytle. Samozřejmě tomu tak není. DSSS nikdy nikoho neodsuzuje jen kvůli barvě pleti, ale požaduje rovnost před zákonem. Černý nebo bílý, pokud se neumíš chovat a nedodržuješ zákony, tak půjdeš sedět. Toto přeci není žádný rasismus!
     DSSS ale také velmi dobře chápe obavy občanů žijících v lokalitách, kde bydlí větší množství cikánů. Tam jde totiž mnohdy často o život. Díky různým rádoby ochráncům lidských práv a podobné havěti se totiž mnozí z nich domnívají, že si mohou dovolit naprosto vše, a pokud si někdo dovolí protestovat, je označen za rasistu či extremistu. Lidé se potom přirozeně často obávají nahlásit, že byli napadeni, okradeni a podobně.
     Je proto nutné začít problémy, které způsobuje část cikánského etnika, rázně řešit. Nelze donekonečna obehrávat písničku o jejich jiné mentalitě, nemožnosti sehnat práci, rasismu a diskriminaci. Vždyť diskriminováni jsou často spíše příslušníci většinové společnosti. Všichni velmi dobře vědí, že pro cikány existují nejrůznější peněžní příspěvky, ke kterým se necikán nikdy nedostane. To je opravdový rasismus, to je ta opravdová diskriminace. Diskriminace majoritní společnosti, která je znevýhodňována v rámci takzvaného boje proti údajnému rasismu.
     DSSS je připravena hájit zájmy všech slušných lidí. Říkáme stop tzv. pozitivní diskriminaci, říkáme stop všem nepřizpůsobivým, kteří svým chováním obtěžují a ohrožují své okolí. DSSS je zde pro vás!

Pavel Nový

 

Další články