21. listopadu 2008

Dělnická strana vyzývá Langera

k televizní debatě

Litvínovské sídliště Janov se v posledních týdnech stává středem pozornosti sdělovacích prostředků, veřejnosti i vlády České republiky. Dělnická strana (DS) je v této souvislosti označována za tzv. strůjce problémů.

Skutečnost je však zcela jiná. Tím pravým původcem občanské nespokojenosti je téměř absolutní nečinnost zodpovědných osob, počínaje vedením místní radnice a konče až na vládní úrovni.

Ministr vnitra Ivan Langer namísto návrhu řešení tíživé situace slušných obyvatel Janova požaduje zrušení Dělnické strany. Ministryně pro lidská práva a menšiny Džamila Stehlíková se namísto snahy o zajištění práv místních starousedlíků, schází potají s šéfy organizovaného zločinu na Mostecku, v jakémsi pochybném doupěti zvaném Calypso.

Premiér Mirek Topolánek nezůstává pozadu a podle svého vyjádření se také vysloví pro zákaz DS. Jeho vláda je prý připravena podpořit co možná nejtvrdší potírání tzv. pravicového extremismu. Chování nepřizpůsobivých cikánů, kteří každodenně terorizují bílé obyvatele sídliště Janov v Litvínově, ale i na mnoha dalších místech naší země, ho ale ani v nejmenším nezajímá.

Dělnická strana proto vyzývá ministra vnitra Ivana Langera, případně samotného předsedu vlády ČR Mirka Topolánka k diskusi s předsedou DS Tomášem Vandasem, na téma řešení problémů s nepřizpůsobivou cikánskou menšinou, v diskusním pořadu veřejnoprávní České televize Otázky Václava Moravce, který je vysílán každou neděli na ČT1.

Petr Kotáb