30. listopadu 2008

Co je Židům do toho?

S opravdu velkým údivem jsem koukala, když jsem se doslechla, že Židovská liberální unie a “Romské“ křesťanské sdružení si rezervovaly centrální náměstí v Litvínově a přístupové komunikace do místního sídliště Janov a tamní ulice až do konce května.

Je z toho více než patrné, že tímto chtějí uvedené subjekty pouze bránit nacionalistům v podpoře místních obyvatel, které tam cikáni denně terorizují. Skutečně nevěřím tomu, že by taková rezervace na půl roku dopředu prošla třeba Dělnické straně.

Ale co mě tedy překvapilo ještě více byl právě ten fakt, že se na tom podílí Židovská liberální unie. Nějak nevidím důvody nebo mi snad unikly nějaké souvislosti? Jestli se nepletu, tak na janovském sídlišti vážně asi moc Židů nenajdeme. Dokonce bych si dovolila tvrdit, že asi žádného. Tak proč mají potřebu takto zasahovat do něčeho, co se jich ani v nejmenším netýká?

A hlavně, z jakého důvodu stojí Židé na straně cikánských mafiánů, vrahů a zlodějů? Já jsem toho názoru, že asi nic se neděje jen tak bez důvodu. Takže je toto jistě důvod k velkému zamyšlení…

Lucie Šlégrová