25. listopadu 2008

Cikánský rasismus

Slet posledních událostí v těchto dnech mne dotlačilo usmolit pár řádek. Přečetl jsem si na internetu, že Sdružení Romů severní Moravy vyzvalo otevřeným dopisem předsedu vlády a další představitele českého státu, aby se urychleně zasadili o zrušení Dělnické strany, Národní strany a také organizace Národní odpor. Pokud se tak nestane, varují ostravští cikáni před hromadnou emigrací z České republiky.

Trochu jsem se zasmál. Kam by šli, nikde jim není lépe než v naší republice. Ale hlavně jsem chtěl nahlas upozornit na výborný a nestranný článek pana Michala Bílého, odkaz zde.

Tento článek, doporučuji si ho přečíst, krásně vystihuje problém, který hýbe posledními dny. Příklad: Když majiteli obchodu dovnitř vstoupí bezdomovec či člověk, o němž lze od pohledu předpokládat, že se zaobírá drobnými krádežemi, vystartuje ochranka nebo další personál a z metru dotyčného budou hlídat a sledovat. Pokud vstoupí banda cikánských dětí, z nichž většina bude odvádět pozornost, aby jedno mohlo (ne vždy) krást a majitel se zachová stejně, pak půjde o projev rasismu. Proč? Proč najednou majitel obchodu není opatrný, ale je „rasista“?

Příklad posledních dnů - roztřískané nádobí, počmárané stěny, zničené teploměry a další spoušť za sebou nechává již týden několik dětí a výrostků na infekčním oddělení nemocnice v Prostějově. Pustošení dosáhlo takové míry, že nemocnice povolala minulý pátek dopoledne na pomoc policii. Děti jsou ze sociálně slabých a problémových rodin, převážně romských. Na infekčním oddělení se léčí kvůli žloutence, za naše peníze.

Páni aktivisté Amnesty international atd., sponzorovaní našimi nepřáteli, je toto rasismus nebo je to, pane Veselý, normální?

Ano, v Janově to dosáhlo vrcholu, spousta věcí bylo zbytečných, ale aspoň se o problému starousedlíků začalo hovořit mezi lidmi! Je vidět obrovsky laxní přístup nejenom  vládnoucí garnitury, ale všech vlád co byly v ČR.

Ještě malý případ. Můj velice dobrý kamarád byl přímý svědek rasové vraždy, kterou spáchal cikán Matej, položil mu plynovou pistoli ke krku a vystřelil. Chlapec, nadějný mostecký hokejista, na následky zemřel. Pašák dostal sedm let za zabití (!) a před půlkou ho pustili. To přece nebyla vražda, ani rasová?! Jde o toho Mateje, co vyhrožoval Lucii Šlégrové dne 4. října.

Nechci rýpat páni Caklové a ostatní, přijde cikán na zábavu, já ho pustím, proč ne, a on mi tam za dvě hodiny rozmlátí stůl se židlemi, a když ho vyvedu, křičí „rasismus!“. Pokládám si otázku, která platí i na Janov, Chánov, Holešov atd. - jsme rasisté, extremisté nebo jsme jen opatrní? Co vy na to? Když jdou dva cikáni proti jednomu, nic se neděje, ale jde skupina, hned slyším „ty bílá česká svině!“, to není rasismus?!

Zrušte nás, pozavírejte, ale vstanou noví a budou silnější! Naše víra se nevzdá a nezemře s námi!

Jan Bednář