10.05.2011

Bílej, zmiz!

 

 

Kolem prvomájového pochodu Dělnické mládeže (DM), který se konal v Brně, spustili novináři ohromný poprask. Nikomu jistě neuniklo zpravodajství prakticky všech médií o údajné agresivitě jeho účastníků, kteří prý provolávali rasistická hesla a nesli nacistické transparenty. Jako nejzávadnější vyhodnotila ideopolicie transparent se sloganem „Evropo, povstaň“, což prý podle „znalců“ připomíná slogan „Německo, povstaň“, a je tudíž nutné každého, kdo se jej dotkl, odsoudit do nejtemnější temnice. Pro toto již začal Systém podnikat patřičné kroky a šesti lidem nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Na druhé straně jsou lidé masírováni informacemi o „zcela nenásilné“ blokádě soudně povoleného pochodu, jejíž organizátoři a účastníci jsou vydáváni málem za světce. Vždyť oni přeci chtěli jen zabránit těm zlým rasistům v průchodu částí Brna, kterou si chtějí přivlastnit místní cikáni.

 

Hovořili o svojí čtvrti, do které nikoho nepustí. O tom, že by si některé ulice zakoupili do osobního vlastnictví, ale nikdo neví.
Také účastníci zmíněné blokády měli svoje vlastní transparenty. Jeden z nich můžete vidět na fotografii přiložené u tohoto článku. Slogan „Bílej, zmiz“ je jistě výmluvný a nenechává nikoho na pochybách, co jím mělo být řečeno. Zcela jednoznačně jde o rasistický transparent, který ovšem policie jako závadný nevyhodnotila. Jo, to kdyby někdo z účastníků pochodu DM nesl transparent s nápisem „Černej, zmiz“, to by byla mela. Jistě by došlo i k zatčení osob, které by si jej pouze přečetly. Opět se ukázalo, že dvojí metr v naší zemi existuje a z občanů se „někdo“ snaží udělat pořádné voly…

Robert Pravdivý

Další články