22. dubna 2009

Prohlášení Dělnické strany k situaci v Krupce

       Dělnická strana (DS) s velkým znepokojením sleduje současnou situaci v Krupce na Teplicku, kde jsou po sobotní návštěvě Ochranných sborů Dělnické strany (OS-DS) cikánskými násilníky napadáni slušní občané, kteří podpořili svou účastí shromáždění DS ve městě. Předsednictvo DS se na svém mimořádném jednání ve středu 22. dubna rozhodlo okamžitě reagovat, a svolává na sobotu 25. dubna do Krupky shromáždění.

       Účastníci demonstrace se sejdou mezi 12. až 13. hod. na vlakovém nádraží Bohosudov v Krupce. Odtud se přesunou do ulice Karla Čapka, kde se uskuteční řádně nahlášené shromáždění, na kterém vystoupí s projevy místopředseda DS Petr Kotáb, předseda Dělnické mládeže (DM) Martin Zbela, předseda revizní komise DS Jindřich Nestler a další řečníci. Na shromáždění dojde také k založení místních organizací DS a DM v Krupce.

       Podle informací občanů Krupky nepřizpůsobiví cikáni mobilizují své soukmenovce z různých měst a obcí Ústeckého kraje, a chystají se na účastníky akce fyzicky zaútočit. V jejich výzbroji se prý mají mimo jiné objevit například pistole, a někteří cikáni dokonce vyhrožují dovezením samopalů.

       Dělnická strana vyzývá Policii České republiky k důkladnému prošetření zmíněných informací o nedovoleném ozbrojování cikánů. Není možné nadále tolerovat násilnické chování této skupiny nepřizpůsobivých jedinců.

       Televize Nova ve své dnešní hlavní zpravodajské relaci odvysílala reportáž o chystaném shromáždění DS v Krupce, ve které uvedla, že při monitorovací akci OS-DS v tomto městě minulou sobotu, nalezla policie u jejích členů různé zbraně. Dělnická strana ostře odmítá toto obvinění. Jediné zbraně, které byly zabaveny, se nacházely v rukou cikánů a zfetovaných členů extremistické organizace Antifa.

       DS požaduje po TV Nova omluvu v nejbližším vysílání Televizních novin a zveřejnění reportáže, ve které budou její lživé informace uvedeny na pravou míru.

 

Jiří Štěpánek
I. místopředseda DS