Rasmussen: NATO bude pokračovat v libyjském masakru


27.6.2011    Paul Joseph Watson

Ve stejné době kdy dokonce už i Itálie volá po okamžitém příměří, generální tajemník NATO Anders Rasmussen, zjevně nedotčený záběry mrtvých dětí v důsledku kampaně bombardování NATO, která je vydávána za “ochranu civilistů”, objasnil, že jatka v Libyi budou pokračovat.


Jak uvedlo Radio Free Europe :“Šéf NATO Anders Fogh Rasmussen prohlásil, že aliance bude pokračovat v bombardování Libye. Řekl to v téže době kdy Itálie vydala prohlášení o nezbytnosti ukončení nepřátelských akcí, aby bylo umožněno poskytnutí humanitární pomoci civilistům”.

Jak jsme již oznámili, podle informací z vnitřních zdrojů Jima Tuckera vyplývá, že je mocenská elita, která se sešla v první polovině června v rámci skupiny Bilderberg 2011 rozhodnuta údery vystupňovat, zásah proti Libyi prodloužit a proměnit tuto agresi ve “velkou krvavou válku”.

Krátce po dvou na sobě nezávislých bombardováních NATO, které zavraždily 24 civilistů, včetně pěti kojenců, Rasmussen prohlásil, že bombardování NATO bylo nezbytné, protože “by jinak mohlo přijít o život velké množství civilistů”. George Orwell se musel obracet v hrobě.

Stejně tak jako Obama, jenž v projevu 19.března autorizoval tuto vojenskou akci, rovněž Rasmussen nyní ospravedlnil zabíjení civilistů ve jménu “ochrany civilistů” a ani on nebyl schopen poskytnout jediný důkaz, že někdo jiný kromě NATO je zodpovědný za zabíjení nevinných lidí.

Po měsících kdy NATO tvrdilo, že údajné zprávy o obětech z řad civilistů jsou pouhým výmyslem, jenž je rozšiřován prostřednictvím Kaddáfího věrných, bylo NATO nuceno přiznat, že došlo ke “kolaterálnímu poškození” minulý týden poté, co “zbloudilá střela” zničila rodinný dům a zabila devět lidí, včetně dvou kojenců, a že o 24 hodin později další střela zasáhla venkovskou oblast na západ od Tripolisu kde zabila tři děti.

Obamova administrativa, která se obává, že by kongresem mohla projít legislativa, která by označila tuto vojenskou akci jako protiústavní (jednalo by se o pouhé dodržení rezoluce o vojenských silách) se snaží směšným způsobem argumentovat, že bombardování měst a mrzačení lidí v Libyi nelze charakterizovat jako “válku”, protože nebyli zabiti žádní američtí občané.

Obamova administrativa vydala 32 stránkovou zprávu v níž tvrdí, že bombardování Libye není válka, neboť “U.S. operace nezahrnují soustavné boje nebo aktivní výměnu palby s nepřátelskými silami, ani nejsou v současné době nasazeny pozemní jednotky. “Spojené státy”, podle této zprávy, “nemají žádné oběti na životech, životy amerických občanů nejsou v ohrožení, ani není žádná významnější pravděpodobnost, že by došlo k eskalaci tohoto konfliktu, jenž by byl těmito faktory charakterizován.”

“Jinak řečeno, rovnováha sil je natolik vychýlená ve prospěch Spojených států, že žádní Američané neumírají, ani nejsou v ohrožení života,” píše Jonathan Schell. “Válka je válkou pouze tehdy, jak se zdá, když umírají Američané, když umíráme my. Pokud umírají pouze oni, Libyjci, jedná se o něco jiného pro co očividně zatím nemáme název. Pokud oni útočí, jedná se o válku. Když útočímě my, válka to není.”

Barack Obama, laureát Nobelovy ceny míru, který pověřil vojenské síly USA bombardováním Libye slíbil, že bombardování “bude trvat dny, nikoliv týdny”. O tři měsíce a miliardu dolarů později se Obama nyní připravuje udělat něco, co výslovně slíbil, že neučiní – vyslat pozemní jednotky – protože NATO a Spojenými státy podporovaní teroristé z Al-Kájdy nejsou schopni provést tuto práci náležitým způsobem.

Obama, jenž ve věci legálnosti této agrese ignoroval vlastní ústavní právníky, změnil svůj postoj ještě v další věci, o níž tvrdil, že se nestane součástí agendy – zaměření se přímo na Kaddáfího za účelem jeho zavraždění a na změnu režimu. Bomby NATO zatím nebyly s to tohoto cíle dosáhnout, nicměně zavraždění Kaddáfího tří vnoučat 1.května mohlo být jistou útěchou.

Díky Rasmussenovi, díky nositeli Nobelovy ceny míru a díky zbytku vrahů, kteří mají dohled nad masakrem v Libyi očekáváme, že uvidíme mnohem vice drásavých scén, takových jako je tato dole pod textem.

Rasmussen: NATO Will Continue Slaughter In Libya vyšel 22.06. na Infowars.com

překlad R. Václav

Další články