26.06.2011

Policie šikanovala v Přerově účastníky shromáždění DSSS

 

    Dvě stovky příznivců Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS) se zúčastnily sobotního pochodu Proti rasovému násilí, který se uskutečnil v Přerově. Přijely podpořit místní slušné občany, trpící pod náporem kriminality a násilí ze strany nepřizpůsobivých. Účastníci akce se sešli na místním náměstí Svobody, kde s hlavním projevem vystoupil předseda DSSS Tomáš Vandas. Po něm se ujal slova výkonný místopředseda DSSS Jiří Štěpánek a projevovou část ukončil svým proslovem předseda krajské organizace DSSS Královéhradeckého kraje Jaroslav Drtina.
    Vstup na náměstí byl zahrazen kordony policistů, kteří každého přicházejícího důkladně prohledali a dokonce si natočili na kamery i jeho obličej a občanský průkaz. Řadu lidí tato zjevná policejní šikana bohužel od účasti na shromáždění odradila.
Při vstupních prohlídkách na náměstí Svobody bylo policisty odhaleno několik zbraní, které však s sebou nepřinesli účastníci shromáždění DSSS, ale příslušníci ochranky přítomných televizních štábů, což většina médií ve svém zpravodajství opomněla zmínit.

    Z celé akce přinášel on-line přenos Přerovský deník a také nechvalně známý rasistický server Romea.cz, který se jako vždy snažil ve svém zpravodajství snížit počet účastníků shromáždění DSSS a patřičně navýšit počty těch, kteří podpořili protestní candrbál místních cikánů, jichž se sešla zhruba stovka.
    Účastníci shromáždění DSSS se po ukončení projevové části vydali na pochod městem, při němž jim mnoho místních občanů tleskalo a vyjadřovalo svou podporu. Mnozí se také chtěli přidat k pochodu, ale bylo jim v tom zabráněno všude přítomnými těžkooděnci. Akci se také kromě šikanování policie snažilo narušit několik desítek cikánů a příznivců hnutí Antifa, kteří se shromáždili na trase pochodu. K žádným incidentům ale nedošlo a po jeho ukončení se účastníci v poklidu rozjeli do svých domovů.
    Na e-mailové adresy představitelů DSSS došlo během víkendu mnoho ohlasů a vyjádření podpory od přerovských občanů, což nás velmi potěšilo. Je vidět, že i přes strašení občanů města, kteří byli místním magistrátem doslova masírováni informacemi o údajné nebezpečnosti pochodu DSSS, mnozí z nich neváhali přijít alespoň do blízkosti shromáždění a pochodu a na vlastní oči se přesvědčili, že jim byly předloženy naprosté lži a údajná bezpečnostní opatření, jejichž cílem bylo pouze vyvolat paniku a odpor proti DSSS, byla naprosto zbytečná.

Tiskový odbor DSSS Sever

Další články