Pelta v odposleších

Pelta k Horníkovi: „Ty vole, já bych mu (Kotrbovi - pozn. red.) nejradši řekl: ty č...ku, tys přišel do Sparty, měli jsme náskok, vole, na jaře jsme se klepali, vole, všechno bylo cinkly, vole, jinak byl konec, nevyhráli jste ani jedinej zápas, ani s Hradcem to nešlo.
Jo, tragédie, ostuda, blamáž, ty vole, čempions lík (Champions league, česky Liga mistrů - pozn. red.), kvalifikace. Tak si na to vzpomeň, jak jsme postoupili, ty č...ku.“

V záznamech měli policisté i  sms zprávu, kterou poslal Ivan Horník trenéru Kotrbovi a kde Miroslava Peltu zmínil.

„Je to v pr... a mrzí mne, že jsi zapomněl ty s Peltou, jaký to bylo, vole, když já jsem byl na Letný a vy jste byli na severu, vole, když jsem tam vozil, vole, nula celá pět Kotrba, vole, nula celá pět Pelta, vole, a nula celá pět, vole, hráči.“

Pelta? Vy jste se už opravdu všichni definitivně zbláznili?

30.06.2011 Ještě ani nevyčichnul smrad, který zůstal po zbabělém útěku Ivana Haška a česká média už mají nového spasitele. Jabloneckého šíbra Miroslava Peltu.
Deník Sport i další se zcela seriózně zabývají myšlenkou, zda by jablonecký šíbr  mohl být dostatečně reprezentativním nástupcem Hušákovy a Chvalovského loutky Haška.  Pelta má podporu celé řady osobností fotbalu.

Proboha, lidé dobří…copak jste se definitivě zbláznili?

Nikdo neupírá Peltovi jeho „úžasnou“ (citace z tisku) pracovitost. Nikdo mu neupírá to, že fotbalu obětuje vše, rodinu, volný čas, možná i část zdraví.

Tady ovšem nutno dodat, že v historii českého fotbalu bylo podobných lidí s míčem místo srdíčka více, mezi jinými třeba sympatický elegán s dlouhým černým kabátem, černými brýlemi, knírkem a kudrnatými vlasy… Pamatujete si na něj ještě? A troufáme si tvrdit, že Ivan byl ještě pracovitější než Pelta.

Copak těm, kteří dnes říkají, že by Pelta byl ideální kandidát (Košťál,. Drulák, Petera), neslouží pamět? Pokud ne, mohou si ji při čtení zeleného rámečku oživit.

Policie zaznamenala rozhovor dvou funkcionářských es českého fotbalu - Miroslava Pelty ze Sparty a Ivana Horníka ze Žižkova. Pelta volal Horníkovi 1. února 2004 a byl rozčilený, jak někdejší spartanský kouč Kotrba popisoval své ,trenérské umění" v časopise Hattrick. Pelta pak policii řekl, že když použil slovo ,cinknuté", nemyslel to vážně.

Volbou Miroslava Pelty by delegáti Valné hromady poslali jednou provždy fanouškům jasný vzkaz: Je nám, milí fotbaloví přátelé, úplně u prdele, co si o nás myslíte. Náš svět má své zákonitosti a vám do nich nic není. Vy prostě zaplaťte vstupné (nebo nejlépe permanentku) a nechte nás v klidu pracovat. My víme nejlépe, co je pro český fotbal dobré.

Fotbal nepotřebuje dalšího SPASITELE, ti už na skladě prostě nejsou. Nyní potřebuje spíše krizového manažera, který není s chobotnicí vzájemných vztahových pavučin nijak propletený. Ovšem ouha.

Najít takového člověka v českém fotbale, to je úkol zhruba stejné obtížnosti jako vylézt na K2  v džínách, zapálenou marlborkou v puse  a jezevčíkem na vodítku. 

cernasvine

Další články