14. června 2009

Otevřený dopis vedoucímu sekretariátu SPR-RSČ


Ministr vnitra Pecina chce k zákazu Dělnické strany využít i republikány. FOTO: ARCHIV DL

Člen vedení Sdružení pro republiku – Republikánské strany Československa (SPR-RSČ) Ljulin Christov obvinil v televizní reportáži na ČT 1 (8. června 2009) předsedu Dělnické strany Tomáše Vandase z krádeže podpisových archů, které pomohly k založení DS v roce 2002.

Na základě této reportáže ministr vnitra Martin Pecina oznámil, že obvinění z krádeže podpisů bude dalším argumentem pro zákaz Dělnické strany na podzim tohoto roku.

Členové SPR-RSČ v Olomouckém kraji s výroky svého funkcionáře nesouhlasí. Z toho důvodu vznikl otevřený dopis, který zveřejnili na webových stránkách SPR-RSČ. Vydržel tam ale jen necelé tři hodiny, než byl na příkaz předsedy strany Miroslava Sládka smazán.

Republikáni, kteří v evropských volbách skončili s výsledkem 0,31 %, se rozhodli publikovat otevřený dopis vedení SPR-RSČ na zpravodajském serveru Dělnických listů.

Luline!

Promiň, že Tě neoslovuji „milý Ljuline“ nebo třeba „vážený pane Christove“, ale od našeho úterního telefonického rozhovoru s tím už mám zásadní problém. Ty víš, co chci říci. Jde o Tvou smutnou roli v kauze podpisů pro Dělnickou stranu, údajně zfalšovaných či ukradených.

Kauzu, kterou odvysílala ČT v pondělním pořadu Reportéři ČT. Již mnoho mých přátel, rovněž republikánů, se mě ptalo, co o tom vím a jestli ses prý nezbláznil. Přiznám se, že i já jsem měl ten pocit a oprávněné obavy, proto jsem Ti v úterý volal. Chtěl jsem vědět, co to mělo znamenat, jestli jsi nebyl pod nátlakem. Chtěl jsem vědět, jestli Tě nevydírají nebo na čí příkaz jsi tak jednal, jak jsme všichni v televizi viděli. V tomto případě bychom se všichni Tví přátelé sešli a poradili se, jak bychom Ti mohli pomoci. Ale Ty jsi hrdě prohlásil, že ta reportáž je Tvoje iniciativa a práce. Pak zbývají pouze dvě možnosti. Buďto ses opravdu pomátl a ztratil veškerou soudnost, v tom případě Tě upřímně lituji. Druhá je ještě horší, že jsi to udělal za peníze.
  
To si jako bojovník proti světovému sionismu a sv.zednářům (jak se rád prezentuješ) vůbec neuvědomuješ, že dáváš zbraň do ruky našemu úhlavnímu nepříteli, nepříteli všech svobodomyslných národů? Že svým jednáním poškozuješ našeho hlavního potenciálního spojence a bojovníka na stejné lodi? Sobě (nebo nám) tímto nepomůžeš, a druhému uškodíš.

Copak nevíš, komu mainstreamová televize ČT 1 patří, či lépe, kdo ji ovládá? To už sis mohl rovnou pozvat reportéry z TV h@vna, ti by to „zvládli“ ještě lépe.
  
Já měl za to, že ta odporná vlastnost typu: „když mně chcípla koza, tak chci, ať sousedovi chcípne kráva“ je ryze českou záležitostí. Vidím ale, že se úspěšně pěstuje i v Bulharsku, ve Tvém rodišti.

V pondělí jsme všichni viděli, jak Tě zášť či žárlivost na úspěch DS úplně zaslepila. Sám žiješ v minulosti, odmítáš vzít na vědomí politickou realitu dneška. Neschopen již cokoliv aktivně podniknout, slepě biješ kolem sebe a chováš se jako rozmazlené malé dítě, kterému vzali jeho oblíbenou hračku. Viz volební výsledky SPR versus DS.

Já teď s Tebou nepolemizuji o tom, zda Tvá obvinění pronesená v televizi jsou pravdivá, či ne. To bude asi předmětem soudního sporu, kterému se nejspíš nevyhneš. Já narážím na to, že jsi ochotně posloužil těm, jejichž jméno se nesmí ani veřejně vyslovovat. A ještě jsi na to hrdý.

Devatenáct let nás, republikány, v televizi obviňovali z fašismu, nacismu a bůhví z čeho ještě, a teď jim najednou republikáni budou dobří na to, aby pošpinili své ideové nástupce a spolubojovníky na jedné lodi. Kdyby s tím tak přišli za mnou, tak bych je (slovy majora Halušky z Černých baronů) „oknom vyhodil a ještě bych jim vo vzduchu do riti nakopal“. Anebo bych je alespoň poslal do PR….HY(!), to kdyby jich byla moc velká přesila. Ale Ty jsi jim posloužil jako ten „ochotný idiot“, promiň mi to lidové vyjadřování.
  
Už byste se měli ve vedení SPR-RSČ vzpamatovat, přestat si hrát na svém písečku a rozhlédnout se kolem sebe, co se v poslední době v České republice děje! Události posledních dní jsou dostatečně výmluvné. Flagrantní porušování volebního zákona, omezování svobody projevu, fízlování, policejní teror, neskrývaný nástup nové totality. Už se to ani nesnaží skrývat, tak jsou si jistí.

Nenapadá mě nic jiného než text písničky mého oblíbeného básníka, nesmrtelného Karla Kryla: „Byl hrozný tento stát, když musel jsi se dívat, jak zakázali hrát a zakázali zpívat. A bylo jim to málo, poručili dětem, modlit se jak si přálo, veličenstvo….KAT“.

To poslední slovo by se dnes dalo úspěšně nahradit jiným, také na tři písmena, ale to už bych se dopustil ideozločinu.

Režim už odhodil veškeré demokratické masky a ukazuje svou pravou podstatu. A to jistě ani netušíš, co chystají po Novém roce 2010 a dále do budoucna. To už má šanci zastavit pouze sjednocená vlastenecká fronta. Sjednotit ji ale může pouze ten nejsilnější subjekt na politické scéně a republikáni to už dávno nejsou.

Ti nejsilnější nám nabízejí spolupráci. Spoluprací se však nemyslí zákeřné fauly či podpásovky, jakou jsi Ljuline předvedl s „českou“ televizí Ty. Za takové fauly se ve sportu vylučuje. V politice by měl dotyčný vyvodit důsledky sám, být schopen sebereflexe.

I takový křivák, jako je Bursík, pochopil, co musí udělat politik po totálně „prosraných“ volbách své strany. Je toho vedení SPR-RSČ a Ty také schopno? A že těch voleb nebylo málo!
   
Závěrem mého dopisu mi dovol, abych se Tě, Ljuline, zeptal, zda jsi alespoň od té televizní žumpy obdržel oněch pověstných 30 stříbrných Shekelů. Pokud Tě totiž navštíví mladí vlastenci od národního hnutí odporu, aby Ti za zmíněnou reportáž „poděkovali“, budeš je věru potřebovat.

Shalom

Kdysi Tvůj přítel Roman Sláma a republikáni z Olomouce