24. března 2011

Cikáni útočili v Přerově a Horváth si brousil zuby na státní hymnu

 

K napadení sedmadvacetiletého muže, kterého brutálně zbili dva cikáni, došlo v noci na 14. března v Přerově. Ten po jejich útoku utrpěl poškození mozku a je v kómatu. O útoku informoval pouze Přerovský deník. Ostatní média, která vždy velmi ráda o podobných incidentech informují, ovšem pouze pokud jsou vyvolané příslušníky majority, nyní jako téměř vždy cudně mlčí.
Útočníci byli obviněni z těžkého ublížení na zdraví ve spolupachatelství a výtržnictví, za což jim hrozí až deset let vězení. Soud je ale odmítl vzít do vazby. Pravděpodobně nehrozí, že by mohli ovlivňovat svědky nebo pokračovat v trestné činnosti, a podle soudce, který o zamítnutí vazby rozhodl, jde asi pouze o banalitu. Jo, to kdyby vylepovali samolepky, byla by situace diametrálně odlišná a na svobodu by se jen tak nedostali.

Ani kauce zaplacená z výtěžku celoročního sběru kovů by jim nebyla nic platná. I když v jejich případě by možná zasáhl známý „lidumil“ Kocáb a z vězení je vysekal.

O vážnosti situace v Přerově svědčí i skutečnost, že o okolnostech útoku nechtějí vypovídat ani očití svědci. Bojí se totiž odvety. Je jim totiž velmi dobře známo, jakým způsobem se dokážou určité skupiny přerovských občanů mstít.
Čekal jsem, že se alespoň krátká zmínka o incidentu objeví na serveru Romea.cz, který vždy rád informuje i o kdejakém „prdu“. Ale kde nic, tu nic. Asi nejde o nic neobvyklého. Vždyť podobných případů je každý den mnoho v různých městech naší země. A tak jsme si mohli alespoň pro ukrácení dlouhé chvíle přečíst on-line rozhovor se svolavatelem cikánsko-anarchistického shromáždění v Novém Bydžově Drahomírem Radkem Horváthem, který v něm plival síru a jed na příznivce Dělnické strany sociální spravedlnosti (DSSS). Každý se ale od něj mohl také dozvědět, že velice často krade v noci peřiny, rád nosí v rukou státní vlajku a brousí si zuby na státní hymnu. Na otázky, které pro něho byly nepříjemné, však raději neodpověděl. Tazatelé se tak například nedozvěděli, k čemu měly sloužit tyče, které si někteří cikáni vezli na shromáždění v Novém Bydžově. Nebyl ani zodpovězen dotaz, proč cikáni neprotestují proti pokusu o vraždu dvanáctiletého Patrika v Krupce a mnoho dalších. Proč ale ne? Sám Horváth se k tomu vyjádřil takto: „Jááááj, more… Ještě, že nemusím odpovídat na všechny otázky.“

Robert Pravdivý

Další články